Яблунева пора в Миколаївській ЗОШ № 47

В нашій школі багато цікавих традицій. Одна з них – проводити особливі творчі заходи в останні дні кожної чверті. Так, в останній день перед осінніми канікулами, 21 жовтня в усіх класах шкільної родини відбулось свято осені. В цьому році темою була обрана «Яблунева пора».

В календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблук. З давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. Яблуня - найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Восени багатий врожай яблук символізує достаток та благополуччя української родини.

/Files/images/1_kondratva/posvyata/8а.jpg

В кожному класі святкували яблучний день. Заздалегідь учні отримали завдання: пошук інформації про легенди, казки, міфи, приказки і прислів’я, народні традиції про яблука, а також про їх вітамінну користь, сортах яблук, про страви, які готують з яблук в родинах, сімейні фірмові яблучні рецепти.

/Files/images/1_kondratva/posvyata/9 (3).jpg

На класних заходах, які пройшли цікаво і весело, проводились вікторини, діти грали в яблучні ігри: "яблучна естафета", "яблучні пазли", "пагодуй наосліп". Першачки з 1-А класу малювали осінні пейзажі, демонстрували свою творчість у роботах "Осінні аплікації з сухого листя". На святі співали пісні, розповідали вірші про осінь та дарували один одному усмішки. Учні 2-А класу також готувалися до свята. Підготували прислів'я, вірші, легенди, казки про яблука. Вдома разом із батьками готували різні страви із яблук та поділилися чудовими фото. 3-А вирішив "оживити" соковиті овочі і фрукти. А потім заспівав про них веселу пісню "Ходить гарбуз по городу". В кінці свята діти поласували смачними яблучками.

Галерея "Яблунева пора"

Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.