День Соборності в нашій школі

Сьогодні, 22 січня, в Україні відмічається День Соборності. Що це за подія?
День соборності України є державним українським святом. Цілі століття українці були роз'єднані, розділені між різними державами. Скільки часу й зусиль потрібно було Україні, аби стати незалежною і єдиною! День соборності України — свято втілення мрії про єдність
22 січня 1919 року об'єдналися дві українські держави, що постали на руїнах великих імперій: одна — Російської, - Українська Народна Республіка (УНР), інша — Австро-Угорської - Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) Вони утворили єдину, соборну Українську державу. Ця подія засвідчила: українці — окремий народ, який, хоч і був довгі роки розділеним, не змішався з іншими, не втратив свого самоусвідомлення. І ось — має нарешті свою державу.
В незалежній Україні День соборності з 1999 року відзначається офіційно і має свою особливу традицію — це «живий ланцюг». І з'явилася вона ще до того, як День соборності став офіційним святом.
21 січня 1990 року українські патріотичні сили організували безперервний «живий ланцюг» між Києвом і Львовом: узявшись за руки, люди стояли вздовж доріг і шосе. Уявляєте, скільки потрібно було учасників, аби втілити таку грандіозну ідею? Тоді загальне число українців, які утворили живий ланцюг, дорівнювало двом мільйонам чоловік.
Щороку 22 січня вулиці української столиці, а також інших міст країни заповнені людьми, що відзначають це велике свято. В цей день традиційно утворюються так звані живі ланцюги, які служать символом об'єднання українських земель. «Живий ланцюг» став символом єдності усіх українців — незалежно від того, чи живуть вони на сході, чи на заході.
Сьогодні в нашій школи ми пропонуємо всім залучитись до цієї традиції і об’єднатись у наш шкільний живий ланцюг, адже Батьківщина починається з кожного з нас, з рідної домівки, з рідної школи. Запрошуємо вас взяти участь у шкільній акції «Струмочок єднання», узявшись за руки, обійти живим струмочком нашу школу. Усі ми різні, та все ж кожен з нас — українець. Пам'ятаймо про це: тільки разом ми — сила!

/Files/images/SAM_2745.JPG

/Files/images/SAM_2739.JPG

/Files/images/SAM_2751.JPG

/Files/images/SAM_2755.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.