Збережемо мир ( Заходи до Дня українського козацтва, Дня захисника України)

День захисника України - це мужності й геройства свято. І ми вклоняємося тим, хто багато літ тому назад, і тим, хто нині з автоматом нам спокій береже і захищає мене, і маму, і сестру, і брата - велику нашу всю родину – рідну вільну Україну. Такими словами почали святковий захід до Дня захисника України учні нашої школи.

Ми щасливі, що народилися й живемо на чудовій, мальовничій землі. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі.

Хоч зараз важко нам, і не спокійно у нашому домі, але вже не раз доведено, що наша дружня сім'я – український народ, здолає всі перешкоди.

Ніхто не здолає твій дух і свободу

Козацькому роду тримать булаву,

Міцній, Україно, для щастя народу

Для вірних нащадків на славу живи!

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. Указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Також 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху.

Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів має глибоке коріння і в Україні. Це свято було одним з найголовніших свят у козаків, за що отримало другу назву – Козацька Покрова. На свято Покрови козаки проводили ради, на яких вибирали нового гетьмана або членів старшини.

День Захисника України - це свято, яке є справді всенародним, бо захисниками України є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери, діти і дорослі.

Боротьбаза незалежність України продовжується і зараз. На сходінашої країни відбуваються бойові дії на території Луганської та Донецької областей.

Сьогодні, ми вклоняємось на нашій урочистій лінійці людям , які захищають Соборність і незалежність України в 21 столітті. Дякуємо за подвиг і вірність Українінашим землякам, котрі були і є учасниками АТО .

Нехай ніхто не половинить, твоїх земель, не розтина,

Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.

Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –

Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.

Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,

Бо ти єдина, Україно, бо ти на світі в нас одна.

Пам'ять - одна з найцікавіших властивостей людини. Так, як не можна забувати своїх батьків, так не можна забувати свій народ та його історію. Так, як не можна забувати своїх рідних, близьких ні в хвилини радості, ні в години печалі, так не можна забувати землі нашої, бо це - першооснова. З неї ми вийшли, до неї ми і прийдемо, людина не може називатися людиною, якщо вона не має ні мови, ні пісні, ні пам'яті, ні роду. Пам’ятаймо про це!

На закінчення свята учні школи взяли участь у флешмобі «Збережемо мир!»: виготовили своїми руками паперові дитячі долоньки та білих голубів як символ миру з побажаннями перемоги, миру, добра та здоров’я.

/Files/images/2017DSCF6633.JPG

/Files/images/2017SAM_0860.JPG

/Files/images/2017SAM_0875.JPG

/Files/images/2017DSCF6618.JPG

/Files/images/2017SAM_0864.JPG

Хай назавжди поселяться в наших сім’ях Любов, Повага, Статок. І той місточок доброти і любові між нами ніколи не переривається.

Щастя, добра та миру нам усім!

Прес-центр школи

Кiлькiсть переглядiв: 448

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.